JEUGD: 22 OKTOBER ILLEGAAL POKERTOURNOOI

Op 22 oktober organiseren we bij de Salamanders een illegaal pokertoernooi voor de jeugd van 13 jaar en ouder. De avond begint om 19.00 en duurt tot sluit.

Voor deze avond hebben we een echte poker master uitgenodigd die aan het begin van de avond de poker regels uit zal leggen. Als je vooraf wat pokerinformatie op wil zoeken dan kan dat op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Poker of https://www.youtube.com/watch?v=Id0f8mxTiWQ.

De variant die we gaan spelen is: Texas Hold ‘em no limits en we gaan spelen met echte poker chips.Meld je vooraf aan bij Frank, zodat we een idee hebben hoeveel kinderen er gaan komen.

Omdat in Nederland poker toernooien illegaal zijn, nemen we een paar voorzorgsmaatregelen. We sluiten de voordeur, toegang is bij de deur aan de kant die het verst van de kantine af is. Hier zal een portier jullie binnen laten. Probeer je een beetje onopvallend te gedragen.

De organisatie kan zich voorstellen dat er nog een hoop vragen zijn, daarom hebben we een Vraag en Antwoord voor jullie samengesteld:

V: Ik kan helemaal niet pokeren, is dit dan wel leuk voor mij?
A: We hebben een poker master uitgenodigd, deze zal voor aanvang van het toernooi de regels uitleggen. Verder is er op het internet erg veel informatie te vinden.

V: Zijn pokertoernooien niet verboden in Nederland?
A: Dat klopt, vandaar dat we het illegaal moeten doen. We doen bijvoorbeeld de voordeur op slot om BOA’s te misleiden.

V: Ik krijg nog niet zoveel zakgeld, spelen we om geld?
A: We spelen met echte pokerchips, deze zullen een waarde vertegenwoordigen zoals bijvoorbeeld 1000 euro. Er zal niet om echt geld gespeeld worden.

V: De laatste tijd wordt er bij de Salamanders vaak harde en gezellige muziek gespeeld, kan ik dat bij het pokertoernooi ook verwachten?
A: NEE! Poker is een concentratiesport hier hoort geen harde muziek bij. Verwacht muziek zoals: Losing Hand van Ray Charles, Sweet Dreams van Roy Buchanan, The Gambler van Kenny Rogers en Money, Money, Money van ABBA.

V: Ik heb me niet opgegeven, maar wil toch graag komen. Mag dat?
A: Ja dat mag, maar voor de inkopen wil de organisatie graag weten waar ze op moet rekenen.

V: Waarom mogen de kinderen jonger dan 13 niet meedoen met het poker toernooi?
A: Met de jongste kinderen gaan we wat anders leuks doen.

V: Hoe laat is “sluit” precies?
A: Dit laat de organisatie over aan de onderhandelvaardigheden van de kinderen met hun ouders. Het advies van de organisatie aan de kinderen is om vooraf vooral iets vaags af te spreken met je ouders, zoals bijvoorbeeld: tot 21:30 en als het heeeel leuk is misschien tot 22.00 en anders stuur ik nog een appje en natuurlijk doe ik mijn best op school en ik hou ook heel veel van jullie en blijf maar niet op speciaal voor mij want mijn vriendjes mogen ook allemaal langer blijven, jullie zijn echt heel moeilijke ouders, nou doei [en slaat de deur achter zich dicht]. Met dit soort afspraken had de organisatie vroeger ook altijd veel succes.

V: Mag ik vriendjes en vriendinnetjes meenemen?
A: In principe is dit poker toernooi alleen voor de jeugd van de Salamanders.

V: Wat kost dit toernooi
A: Dit pokertoernooi is gratis. Als er mensen zijn die nog eens een keer een donatie in de jeugdpot willen doen dan mag dit natuurlijk altijd.

V: Ik merk dat mijn kind het erg leuk vindt om naast het tafeltennissen ook andere leuke activiteiten te doen bij de Salamanders. Komen er nog meer leuke activiteiten voor de jeugd aan?
A: JAZEKER! Met de jonge jeugd gaan we sjoelen. Eind november komt Sinterklaas op bezoek. In december is er een kerstontbijt (hier zoekt de organisatie nog een paar moeders voor). In februari gaan we carnaval vieren en ergens tussendoor willen we nog een keertje gaan weerwolven! De organisatie staat open voor meer suggesties.