UBT Nieuws

Dag allen,

Eind november. En dus gaan we oefenen in het achterom- en vooruitkijken. Gerard Kroon vertelt over het gehouden SDU-koppeltoernooi en op datzelfde vlak zien we de aankondiging van het Veteranentoernooi. Verder bekijken we nog even het programma van de kwartfinales van de beker.  Wil je over een paar maanden niet voor verrassingen komen te staan, dan bestudeer je nu vast de promotie-degradatieregeling. En, jawel: er gaan weer twee UBT-teams naar het Nederlands kampioenschap.

Sfeervol SDU-koppeltoernooi

We mogen die verenigingen wel dankbaar zijn dat ze ieder jaar een toernooi organiseren. Het initiatief nemen, de nek uitsteken. Op zondag 6 november deed SDU dat, met het welbekende koppeltoernooi. En het was weer goed; beter nog zelfs dan vorig jaar door een extra tafel te gebruiken en wat vroeger te beginnen. Helaas was er vanuit de Derde klasse geen of nauwelijks belangstelling om mee te doen; jammer voor hen want ze hebben wat gemist. Mede-organisator Gerard Kroon leverde de onderstaande impressie, inclusief de foto’s

Er was al vroeg bedrijvigheid in het Zuiderdôme, om alles voor te bereiden om de deelnemers van een vers bakkie koffie te voorzien. Even na acht uur kwam Kees Jonkman al binnen, want hij had er zin in. Iedereen kon van een lekker bakkie koffie genieten en zich alvast warmspelen. Even na negen uur waren alle deelnemers aanwezig en heette Hans Dekker iedereen welkom, en legde uit hoe het toernooi zou verlopen. Om half tien begonnen we met de wedstrijden. Er hadden 16 koppels zich ingeschreven. Die waren verdeeld in twee poules van een zes- en een vijfkamp voor de Ere- en Overgangsklasse. En één vijfkamp voor de Eerste/Tweede klasse. Doordat we minder koppels hadden dan vorig jaar en zeven tafels hadden opgezet, werden er normale best of three wedstrijden gespeeld. Bij de Ere-/Overgangsklasse speelden de nummers 1 van de poule voor de eerste en tweede plaats en de nummers 2 van de poule voor de derde plaats. Hans van Gaalen hadden we weer benaderd om de wedstrijdbriefjes voor iedere tafel en de tussenstanden te verzorgen. Achter de bar stond Henk van der Ark om iedereen van een drankje en een lekker broodje te voorzien.

Foto-01

Bij de Ere-/Overgangsklasse in poule A was het koppel Rob Devilee en Michel Velgersdijk het sterkste en op de tweede plaats eindigden Peter van der Graaf en Hans Dekker. Bij poule B bleef het tot de laatste ronde spannend. De onderlinge wedstrijd tussen Bert Kaptein/Eli Geron en Henk Karstel/Geurt Thomas moest bepalen wie er eerste in de poule werd. De wedstrijd om de eerste plaats was tussen Rob Devilee/Michel Velgersdijk en Bert Kaptein/Eli Geron. En om de derde plaats werd door Peter van der Graaf/Hans Dekker en Henk Karstel/Geurt Thomas gestreden. De wedstrijd om de eerste plaats werd pas beslist tijdens de dubbel en viel in het voordeel uit van Rob Devilee/Michel Velgersdijk. Bij de wedstrijd om de derde plaats hadden Peter en Hans beide enkels gewonnen, zodat er geen dubbel meer gespeeld hoefde te worden.

Bij de vijfkamp van de Eerste/Tweede klasse gingen Dennis Zalm/Joop Roeters voortvarend te werk. De eerste drie rondes wonnen ze alle wedstrijden overtuigend. Daarna moesten ze tegen Piet Duijndam en Osama Eldawy. Deze wonnen Piet en Osama overtuigend. Daarna wonnen Piet en Osama ook de laatste wedstrijd overtuigend. Zodat Piet en Osama eerste en Dennis en Joop tweede werden. De derde plaats was voor Paul van der Bol en Rob in ’t Hout.

Tijdens de gehele dag waren er ook aardig wat toeschouwers om de teams aan te moedigen. Even na vijf uur werden de prijzen uitgereikt. En werd Hans van Gaalen verrast met een fles wijn voor al het werk dat hij de gehele dag had verricht. We kunnen terugkijken op een gezellig en geslaagd toernooi. De volledige uitslag zag er als volgt uit:

image003

Ere-/Overgangsklasse poule A
1. Rob Devilee/Michel Velgersdijk
2. Peter van der Graaf/Hans Dekker
3. Ruud Goutier/Kees Jonkman4. Augusto Ramirez/Marco de Jager
5. Ronald Beumer/Marianne Fresco
6. Rob van der Bol/Bas Mullekes
Ere-/Overgangsklasse poule B
1. Bert Kaptein/Eli Geron
2. Henk Karstel/Geurt Thomas
3. Mohamed Morsy/Gerard Kroon
4. Richard Kuijper/Joop Brouwer
5. Cees Pater/Rob de Jong
Ere-/Overgangsklasse finalerondes
1. Rob Devilee/Michel Velgersdijk
2. Bert Kaptein/Eli Geron
3. Peter van der Graaf/Hans Dekker
4. Henk Karstel/Geurt Thomas
Eerste/Tweede klasse – vijfkamp

1. Piet Duijndam/Osama Eldawy
2. Dennis Zalm/Joop Roeters
3. Paul van der Bol/Rob in ’t Hout
4. Jacques Broodman/Fabian Harreveld
5. Paul Veldhuis/Nel Dekker

Foto-03

Nieuwe leden

In de afgelopen periode hebben we weer een UBT-lid kunnen bijschrijven. Hij luistert naar de naam Hans Tromer en komt uit voor Salamanders. Hartelijk welkom!

Onderlinge wedstrijden

Voor de zekerheid maar even een geheugensteuntje. Met ‘onderlinge wedstrijden’ bedoelen we een derby, een wedstrijd tussen twee teams van dezelfde vereniging in dezelfde klasse. Die wedstrijden moeten uiterlijk 3 maart 2017 zijn gespeeld. Dat is aan het einde van de competitievrije voorjaarsvakantie.

 

Doe mee aan het Veteranentoernooi

Zaterdag 10 december is de accommodatie van VVV weer gevuld met UBT’ers. Of met hen die dat in het verleden waren. Als beiden maar 40 jaar of ouder zijn. Want dat is de grote groep die daar het Veteranentoernooi speelt. Met plezier en enthousiasme, zoals we dat van alle voorgaande edities kennen. Het Veteranentoernooi is immers van oudsher een prettige mix van sportief bezig zijn en geanimeerd een babbeltje houden aan en rond de bar. En zo tussen alle feestdagen door is een dagje tafeltennis een heel aangename afwisseling. Ben je 40-plusser, lid van de UBT of dat ooit geweest, dan mag je meedoen. Schrijf dan wel van tevoren in, want we zijn gewend het toernooi ordelijk te laten verlopen. Dat aanmelden doe je bij Ymke Thomas:gj.thomas@planet.nl. Vermeld daarbij je (vroegere) competitieklasse, leeftijd en telefoonnummer. Dat kan tot 30 november, maar denk eraan dat de VVV-zaal wel gezellig maar geen sporthal is: vol is vol. En als de inschrijvingen gelijkmatig over alle klassen zijn verdeeld, dan kunnen we ook in al die klassen een toernooi spelen. En zijn er in een klasse meerdere poules, dan is het de bedoeling dat iedereen daarna doorgaat. Het inschrijfgeld voor die hele dag tafeltennisplezier bedraagt niet meer dan zes euro, die je bij binnenkomst betaalt. We zien elkaar op 10 december!

image005

Kwartfinales beker

In december zijn er minimaal twee dingen om naar ut te kijken. Op tafeltennisgebied althans. Dat zijn het Veteranentoernooi op zaterdag 10 december en de kwartfinales van de beker. Die tussenstap naar de finaleavond is in de week daarna. Hieronder nog even, ter herinnering, het programma. En we weten natuurlijk dat de wedstrijdkaarten naar Ymke Thomas gaan.

Ereklasse Overgangsklasse Eerste klasse
15 dec SALM1 – SDU1 15 dec SALM4 – SALM6 16 dec VVV1 –  HPSV1
12 dec TTVB1 – TTVB2 15 dec TVZ2 – SVGT3 14 dec SEL1 – VEW2
15 dec SALM3 – SVGT1 15 dec TVZ3 – TVZ1 15 dec SALM7 – EOB2
15 dec SALM2 – EOB1 15 dec SALM5 – SDU3 12 dec TTVB4 – SVGT4
Tweede klasse Derde klasse
15 dec SVGT5 -VEW3 15 dec SALM10 – VVV5
15 dec TVZ4 – VVV3 15 dec SVGT6 – SVGT8
13 dec EOB3 – SALM8 16 dec TTVB6 – VVV4
15 dec SALM9 – SDU4 15 dec SALM11 – SVGT7

 

TVZ en SVGT naar NK Bedrijfstafeltennis

De UBT is weer uitgenodigd om deel te nemen aan het jaarlijkse Nederlands kampioenschap Bedrijfstafeltennis. En de toppers van TVZ en SVGT gaan dat namens ons doen. Een enorme uitdaging want voorgaande edities van het NK lieten zien dat het niveau erg hoog is. Maar leuk is het altijd, een kampioenschap te spelen met en tegen sportcollega’s uit alle windstreken van Nederland. Het evenement is op zaterdag 7 januari 2017 en speelt zich af in sporthal De Koolakkers in het Brabantse Westerhoven, de thuishaven van tafeltennisclub Wetac. Onze vertegenwoordigers daar zullen het erg op prijs stellen als er wat UBT-supporters op 7 januari met hen dezelfde kant uitgaan.

 

Je komt ze nog wel eens tegen …..

Die ex-UBT’ers die om welke reden dan ook niet meer wekelijks willen spelen. Of het hogerop hebben gezocht. Of een andere sport zijn gaan beoefenen. Je ziet ze nog regelmatig of je komt ze ergens tegen. In de binnenstad, het voetbalstadion of toevallig in de kroeg. Dan maak je een praatje over vroeger, hoe leuk het toch was in de UBT. Wijs die lui dan op het Veteranentoernooi, dat zou voor hen een prettige reünie-achtige dag kunnen zijn.

Promotie-degradatieregeling

Foto-04

Het is pas november. Toch is het goed om nu vast te weten of je zo rond de voorjaarsvakantie al dan niet zenuwachtig moet worden als je naar de ranglijst kijkt. Kun je kampioen worden of heb je de rode lantaarn in handen? Of van beide net niet; en wat betekent dat dan? Wel; wie aan het eind van de competitie bovenaan eindigt, mag zich kampioen noemen en promoveert bovendien (behalve in de Ereklasse). De onderste degradeert, behalve in de Derde klasse. En voor de ‘net-nieters’; de nummers voorlaatst spelen met de nummers 2 uit de klasse daaronder om behoud of promotie. De complete regeling ziet er zo uit:

Ereklas

 

Overgangsklas
Eerste klas
Tweede klas

 

 

 

Derde klas

Degradatie
nr. 9 degradeert naar de Overgangsklas
nr. 8 speelt met nr. 2 van de Overgangsklas om een plaats in de Ereklas
Promotie
nr. 1 promoveert naar de Ereklas
nr. 2 speelt met nr. 8 van de Ereklas om een plaats in de Ereklas
Degradatie
nr. 10 degradeert naar de Eerste klas
nr.   9 speelt met nr. 2 van de Eerste klas om een plaats in de Overgangsklas
Promotie
nr. 1 promoveert naar de Overgangsklas
nr. 2 speelt met nr. 9 van de Overgangsklas om een plaats in de Overgangsklas
Degradatie
nr. 10 degradeert naar de Tweede klas
nr.   9 speelt met nr. 2 van de Tweede klas om een plaats in de Eerste klas
Promotie
nr. 1 promoveert naar de Eerste klas
nr. 2 speelt met nr. 9 van de Eerste klas om een plaats in de Eerste klas
Degradatie
nr. 10 degradeert naar de Derde klas
nr.   9 speelt met nr. 2 van de Derde klas om een plaats in de Tweede klas
Promotie
nr. 1 promoveert naar de Tweede klas
nr. 2 speelt met nr. 9 van de Tweede klas om een plaats in de Tweede klas

Vergeet het niet: zaterdag 10 december Veteranentoernooi.

Kijk voor het laatste nieuws op www.ubt.nu.