Verslag JEUGD SEIZOENSOPENINGSFEEST

MUIZEN! Muizen? Ja, muizen! We hadden last van een ware muizenplaag. Gelukkig waren de muizen van de Haribo en hadden we een groot team met muizenbestrijdingsexperts rondlopen. Nadat de muizenplaag opgelost was begonnen we aan het festijn dat als ondertitel: “Groter, Gekker en Genialer” had. De organisatie was er al een beetje bang voor, soms kan je echt te ver gaan. En dat gold eigenlijk wel heel erg voor deze avond. Want wat was deze tafel belachelijk groot. Het was bijna niet te doen. Dubbelen deden we maar 3 tegen 3. Gekkenhuis. En “rond de tafel” was nog intensiever dan de 100 meter sprint. Gelukkig stond er lekkere harde en gezellige muziek op (wanneer gaan de buren nou eens klagen) en was er heel erg veel te eten en te drinken. Anders was deze sportieve prestatie gewoon niet vol te houden.

Je geloofd het niet maar de Salamanders hebben een favoriet drankje. Appelsap! Het begon ooit als een raar verzoek van Mark. Maar toen wilde Brigitte ook appelsap. En Luuk ook. En toen opeens iedereen…….. Mark heeft de laatste druppels van deze godendrank met zijn leven verdedigd.

Was alles nou perfect aan deze avond? Nou nee niet echt. De organisatie had namelijk een grote fout gemaakt. Een open playlist waarin iedereen zijn of haar favoriete muziek kon zetten…….. Oh oh, hoe dom kan je als organisatie toch zijn. Een hele afspeellijst vol met hiphop……. Er moest een rigoureuze en fundamentele keuze gemaakt worden. Want een hele avond naar die verschrikkelijk herrie luisteren, dat houdt de organisatie niet vol. Helaas waren Nicolai, Marcel en Alicia het totaal niet eens met de nieuw ingezette muzikale verbetering. Oh, ik krijg net een appje, Brigite was het er ook niet mee eens. Nou ja, ze hebben in ieder geval toch eventjes hun zin gehad.

De ouder-kind onderhandeladviezen, bleken ook vruchten af te werpen. De afterparty van het feest duurde tot middernacht. Toch weer een verbetering ten opzichte van het vorige feest. We zijn nieuwsgierig hoe dit zal gaan met het volgende jeugd evenement, want dan gaan we namelijk met z’n allen pokeren. En pokeravonden die op tijd eindigen, daar hebben we natuurlijk nog nooit van gehoord.

Ondertussen weten steeds meer mensen dat je voor de gezellige jeugd avonden bij de Salamanders moet zijn. Vandaar dat we ook een hoop introducés hadden. Gezellig! Als jullie nog eens een keertje mee willen trainen dan kan dat bijvoorbeeld op woensdag om 18.15, donderdag om 19.00 of vrijdag om 18.30. Jullie zijn ook hier natuurlijk gewoon welkom.

Al met al was deze avond een geniaal mooie en onvergetelijke start van het nieuwe seizoen en zeker voor herhaling vatbaar!