Verslag Weerwolven van Wakkerdam

Een lange stoet van weerwolven en weerwolvinnen toog afgelopen zaterdagavond naar de zaal van de Salamanders. Hier lag namelijk het kaartspel “Weerwolven van Wakkerdam” klaar op een bonte verzameling van tafels. Toen we eenmaal allemaal binnen waren en een plekje hadden gevonden werden de kaartrollen uitgelegd. Vanwege de omvang van de groep konden we heel veel extra rollen inzetten (Louise bedankt voor het beschikbaar stellen van de uitbreidingsset). 

De eerste ronde hadden we een burgemeester nodig om de dorpsraad voor te zitten. Na de verkiezing volgde er een opvallend korte formatie en mocht ons jongste jeugdlid de burgermeesterketting vol trots om doen. De weerwolven hadden het deze avond erg zwaar. Vanwege de vele rollen bleken ze erg in het nadeel te zijn. De heks mocht een slachtoffer weer tot leven brengen en het Stamhoofd had maar liefst 2 levens. Tot overmaat van ramp was spelleider Frank aan het eind van de eerste ronde ook nog eens vergeten wie er ook alweer opgegeten was.

Voor de tweede ronde nam Stan de taak van spelleider gelukkig over. Efficiënt en met humor werd deze ronde geleid. Ook deze ronde hadden de weerwolven het weer zwaar. Roxy had de rol van “nieuwsgierig meisje”. Vol overgave wist dit natuurtalent deze rol te vervullen en de weerwolven werden ook deze ronde snel ontmaskerd.

Omdat iedereen (op de weerwolven na, die hadden zich al tegoed gedaan aan de onschuldige burgers) zo langzaamaan toch wel erg hongerig werd, kwamen er chips en snoepjes op tafel. Traditiegetrouw waren de snoepjes in echt no-time op. Deze keer was Mark de echte snoepjeskampioen (volgende keer de snoepjes naast Espen zetten, daar staan ze een stuk veiliger, volgens Espen dan). Wat ook een echte traditie aan het worden is, is de appelsap. Volgens de verbaasde ouders wordt deze godendrank thuis nooit gedronken. Nou bij de Salamanders niets anders, coca cola is immers zooooo 2019. We moeten maar gauw weer wat leuks voor de jeugd organiseren om van die laatste flessen cola af te komen……

De derde ronde werd vakkundig geleid door Louise. Dit werd trouwens ook de allersnelste ronde. Iemand kon de zenuwen niet meer onder bedwang houden en om ons te helpen werden de weerwolven vol overgave en trots in 1 keer aangewezen. De laatst overgebleven weerwolf probeerde de situatie nog te redden, maar dit was weer zo opvallend dat deze weerwolf ook geen lang leven had (zucht, ben je eindelijk een keer weerwolf………).

De laatste ronde stond er een nieuw talent op. Alicia bleek een zeer enthousiaste en talentvolle spelleidster te zijn. Om de weerwolven een beetje te helpen werd een extra weerwolf aan het team hongerige weerwolven toegevoegd. Bijna lukte het de weerwolven deze keer om te winnen. Gelukkig stak Luuk daar een stokje voor. Hij hoorde wat ritselen naast zich…….

Het was weer een leuke jeugd activiteit. Als jullie nog leuke dingen weten om te organiseren voor volgende keer, laat het dan weten aan de jeugdcommissie. Wellicht dat we het gewoon gaan organiseren.