Over Salamander 1e team speler Bas Hergelink

Bas Hergelink, 20 jaar oud, doet aan voetbal tot hij als hij vijf is een ernstig auto-ongeluk krijgt. Hij moet een andere sport kiezen en kiest voor tafeltennis. Zijn talent wordt snel opgemerkt en sinds zijn elfde zit hij bij de nationale (jeugd)selecties van de NTTB. Hergelink werd middels een wildcard toe gelaten tot de Paralympische Spelen van Rio. Een handbreuk zorgde ervoor dat hij niet genoeg punten kon halen en dus ook niet hoog genoeg op de ranking stond om zich rechtstreeks te kwalificeren voor Rio. Naast het enkelspel neemt hij ook deel aan het dubbelspel samen met Gerben Last.

Derde EK-brons voor paratafeltennissers

LASKO – Na twee individuele bronzen plakken heeft de Nederlandse para-tafeltennisploeg ook in het teamtoernooi brons gewonnen op de Europese kampioenschappen. Bas Hergelink en Emanuel Martins Ferreira tekenden voor het succes. In de halve finale in de TM10-handicapklasse moesten zij hun meerdere erkennen in Polen.

Eredivisie 2017-2018

Zaterdag 7 oktober speelt Bas samen met teamgenoten Jamshid, Casper onder leiding van speler-coach Siem in Schiedam tegen Scyedam de alweer 3e wedstrijd in de Eredivisie. Eerder werd er thuis met 4-2 gewonnen van Scylla uit Leiden en in Hattem met 3-3 knap gelijkgespeeld tegen Smash. Kortom, een goed resultaat zal het team hoog plaatsen op de ranglijst. Succes mannen.