Elwin door naar de halve finale jeugdmeerkampen

In december was de eerste landelijke ronde van de nationale jeugdmeerkampen. Aan dit toernooi kan iedereen van elk niveau meedoen. Elke ronde vallen er spelers en speelsters af. Dit leidt in de zomer tot de finaleronde van de beste 12 spelers en speelsters van elke leeftijdsklasse. Van Salamanders zijn Nynke en Arjan nu senior geworden en mogen dus niet meer meedoen.

In de voorrondes hebben verschillende Salamanders meegedaan.  Voor de landelijke ronde hadden alleen Elwin en Sheng zich geplaatst. Deze keer was het toernooi op drie plaatsen in Nederland: Hilversum, Nijmegen en Arnhem.

Sheng moest naar Nijmegen en had daar een degelijke poule. Hij was als vierde geplaatst en dan ga je niet door naar de volgende ronde. Hij moest dus stunten maar dat lukte niet. Helaas was daarom de kwartfinale zijn eindstation.

Elwin moest naar Hilversum en was als A-speler geplaatst. Dan moet je het nog wel waarmaken, maar dat deed Elwin overtuigend. Hij won alle partijen en plaatste zich overtuigend voor de halve finale in februari.