Gaan met die banaan

Het Eredivisie team van De Salamanders is er helemaal klaar voor, het nieuwe seizoen 2017-2018. Op de onderstaande teamfoto staan afgebeeld van links naar rechts: Jamshid Sedigh, Bas Hergelink, speler/coach Siem van der Valk en Casper ter Lüün. Het gestelde doel is dit seizoen binnen de top 4 te eindigen. Dus gaan met die banaan; te beginnen met Scylla waar verleden jaar 2x tegen werd gelijk gespeeld.

Jamshid, met in zijn achterhoofd de 2 verloren partijen in Leiden, beet getergd van zich af met 2x winst. Casper legde al zijn gewicht en vooral ervaring in de schaal om er knokkend ook 2 winstpartijen uit te halen. Alleen Bas leek niet optimaal geconcentreerd. Evenals Scylla nieuweling Merijn, die nog juist op tijd arriveerde , dit vanwege zijn dubbelrol als verslaggever voor Eurosport. Beiden verloren hun 2 partijen. Bas begon steeds goed maar liet het tegen Gerard en Olivier toch geleidelijk uit handen glippen.

Maar al met al dan toch de verdiende 4-2 winst op de mede gegadigde voor de top 4. Al zijn er deze competitie meerdere kandidaten, door de versterkingen die er bij diverse tegenstanders hebben plaatsgevonden. Volgende week wacht de zware klus tegen     Smash’70/Hattum.

Succes mannen, Klaas Dijkstra