Het weekend van Amin: kwartfinale B en met Tim dubbelkampioen NK C

Dit weekend was in Panningen het NK voor de licenties B, C en D. Salamanders ging met een grote groep er naar toe. Op zaterdag bij de D vielen er geen prijzen voor Debbie en Kevin. Anton (niet helemaal topfit) kwam wel zijn poule door, maar verloor in de vervolgronden. Bij de C kwamen Hilair en Tim niet door de eerste schifting.

De verrassing was Amin die zijn poule won en met Tim van de ene ronde naar de andere ronde dubbelde. Er waren genoeg krappe wedstrijden, maar de Salamanders trokken aan het langste eind. Op het einde van de dag -als de prijzen worden verdeeld, was Amin nog in twee disciplines actief. In het enkel haalde hij de halve finale waar hij in een bloedstollend gevecht verloor van Kas van Oost. In het dubbel wist hij met Tim de finale te winnen. Het winnende duo mocht daarmee ook een dag later bij de dubbel B aan de slag.

 

Op zondag was dus de B met Renske, Arjan, Elwin, Nynke en ook Amin, want hij mocht als halve finalist toch meedoen. Renske won mooi twee partijen in haar poule, maar dat was niet genoeg om door te gaan. Arjan won twee partijen maar ging er op onderling resultaat toch uit en Elwin kon één keer stunten en dus was de poule voor hem ook het eindstation. Ook Nynke wist haar poule niet te overleven. Maar Amin… ja die ging gewoon door met winnen. Hij won om te beginnen zijn poule. En ook in het dubbel ging hij met Tim door. Niet dat ze alles wonnen maar in het driekampje was na punten tellen (alle dubbels hadden 1 gewonnen en alles met 3-2) bleek het Salamanders dubbel + 11 te hebben en dat was genoeg om door te gaan naar de halve finale. Dat was het eindstation. In het enkel kwam er voor Amin nog een tussenronde en daarin won hij van Tom Thijssen. Bij de laatste 8 mocht Amin tegen Joey Boekkooij en die was net een slagje te sterk. Toch een mooi resultaat om als C -speler bij de B’s de kwartfinale te halen.