Jeugdmasters 2016 – Arjan tweede

Arjan, Elwin en Nynke mochten vandaag meedoen bij de Jeugdmasters. Hieraan mogen de beste 12 jeugdspelers aan meedoen.

Arjan speelde in een sterke poule. Hij begon tegen de verdediger Wouter, altijd lastig, maar wist deze partij in 5 games te winnen.

Daarna speelde hij tegen Jens, ook lastig, maar met goed spel wist Arjan deze met 3-1 te winnen. Daarna verloor Arjan van Nolan met 3-1.

Hij won vervolgens van Lode. Daarmee kwam het aan op de laatste partij van de dag. Daarin hadden Lode, Max en Arjan kans om de poule te winnen.

Arjan speelde tegen Max een goede wedstrijd. Hij won met 3-1 en daarmee won Arjan dus de poule.

In de finale speelde Arjan weer tegen Ruan (net als in Tilburg). Alleen was Arjan mentaal er niet meer bij en kon hij geen potten meer breken.

Daarmee haalde hij toch een mooie tweede plaats. Met dit resultaat mag Arjan meedoen aan de Masters (morgen) waarin hij na loting mag spelen tegen Arnoud Meijer en Rino Alberts.

 

In de andere poule speelde Elwin. Hij deed dat met wisselvallig spel en zo wist hij twee van de vijf partijen te winnen. Daarmee haalde hij een mooie 7e plaats.

Nynke had het zwaar met veel speelsters in de eredivisie, maar zij wist toch een partij te winnen en werd daarmee dus 10e.