Kwartfinale Jeugdmeerkampen in Almere: Elwin, Sheng, Isa en Julian

Volgens traditie waren de kwartfinale van de jeugdmeerkampen ook dit jaar weer in Almere in het Topsportcentrum. Van Salamanders waren er maar liefst vier deelnemers. De debutanten en gelukkige reserves Julian Touwslager en Isa Korst mochten eens proeven aan een landelijk toernooi met A-licentie spelers.

Ze konden goed zien hoe goed je moet zijn om een A-licentie te hebben.  Want in deze ronde stromen ook altijd de A-spelers in. Nou zowel Julian als Isa lieten mooie punten zien. Zij gaan allebei hard vooruit. Hier en daar werd een gametje gepakt. Maar het was logisch dat winnen nog een beetje te veel gevraagd is. Hoewel Isa er heel dichtbij zat met een vijfde game.  Een ervaring rijker, want leren is voor deze welpen nu het belangrijkste.

Sheng Zuurmond heeft al meer ervaring en speelde weer mee met de kadetten. Maar Sheng was niet helemaal fit en ook niet altijd even scherp. Hij wist van de vijf partijen er één te winnen. Maar dat was niet genoeg om door te gaan.

Bij de junioren speelde Elwin Huiden tegen leeftijdsgenoten die allemaal nog bij de jeugd spelen.  Zelf speelt Elwin 1e divisie bij de senioren. Het nivoverschil was dus groot. Zoals verwacht won Elwin alle partijen. Hij is als enige Salamander door naar de halve finale.