Jamshid en Casper op NK-A in Zwolle

IMG_1621

Dit weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen voor A-licenties in Zwolle. Voor Salamanders deden maar liefst twee spelers mee, namelijk Jamshid Sedigh en Casper ter Luun. En ze deden het allebei goed. In de mooie grote zaal van de Landstede  was het hoofdprogramma. Casper begon tegen de jeugdige Ibrahim (net 1e jaars senior). De goede service en eerste bal van Casper waren vaak te machtig voor Ibrahim.  De wedstrijd ging dan ook in vier gewonnen games naar Casper. Dit was warm draaien, want daarna stond het echte werk op het programma. Casper mocht aantreden tegen Laurens Tromer, de nummer 1 geplaatst van het toernooi. In de zaal hing nog de herinnering aan goede tijden: Casper was in 2013 kampioen. Eigenlijk was het tijd voor een vergelijkbare prestatie, want het doek met Casper als kampioen hing dit jaar voor het laatst in de zaal. Maar ja, dan is het wel jammer dat je tegen de nummer 1 moet. Toch liet Casper goed spel zien en wist hij de eerste game te winnen. De volgende game stelde Laurens orde op zaken en maakte de gelijkmakende game. In de derde en vierde game sputterde Casper wel tegen met weer goede gevarieerde services, maar Laurens was te sterk. In de vijfde game ging het close en wist Casper met zijn ervaring de game net binnen te slepen: 11-13. Dat was het sein voor Laurens om in de zesde game gas te geven. Hij liet Casper daarin kansloos. En dus won Laurens met 4-2. Hiermee haalde Casper de laatste 16.

IMG_1634

De andere troef was Jamshid Sedigh en hij begon met een bye. Waar hij vorig jaar overuren moest draaien door aan alle disciplines mee te doen, was dit wel een relax begin. In de mix dubbel was hij al snel klaar en dus mocht hij tot de avond wachten om weer wat te laten zien. En dat was tegen het jeugdtalent Roel Bogie. Roel had in de eerste ronde afgerekend met de verdediger Arnoud Meijer en ging ook tegen Jamshid voortvarend van start. Jamshid kwam 2-1 achter en leek in de vierde game kansloos. Daar keek hij tegen een achterstand van 2-7 aan. Maar het spel keerde en punt voor punt sprokkelde Jamshid de achterstand weg en boog deze om in een 11-7 winst. De volgende game was ook voor Jamshid . In de laatste game ging Jamshid bij een straatlengte voorsprong nog even freewheelen. Dus kon Roel weer scoren en zag je coach Siem bleekjes weg trekken. Want we herinneren ons dat dit ook nog wel eens misgaat bij Jamshid. Het 11e punt kwam toch op de borden en dus de winst.  Met het bereiken van de laatste 8 mocht Jamshid op de zondag meedoen. Op de zondagochtend was hij gekoppeld aan Barry Wijers.  Deze top 4 speler liet Jamshid geen kansen en zodoende verloor onze Salamander met 4-0. Een laatste 8 en een laatste 16 is natuurlijk toch een mooi resultaat voor de Salamanders.

In de coulissen speelde Sheng nog mee bij het jeugdklassetoernooi. Hij won twee van de zeven partijen en kon daarna bij de A-spelers eens goed kijken wat hij nog kan verbeteren.

Janine Huiden