Elwin Huiden wint brons bij NK-B

Afgelopen zaterdag, 1 september, werd dan toch de NK-BCD georganiseerd. De commissie Toernooien van Afdeling West heeft de handschoen opgepakt om dit evenement alsnog in 2018 te organiseren. Het NK bleek een schot in de roos. Maar liefst 250 spelers en speelsters reisden af naar het pittoreske Schiedam om daar in de Margriet sporthal te spelen voor diverse Nederlandse kampioenschappen. Van Salamanders deden Arjan en Elwin Huiden mee in de B-licentie en Anton Steijn, Hilair Bislip en Dennis van Maren in de C -licentie.

Hilair, Dennis en Arjan vlogen er in de poulefase helaas al uit. Anton kwam met de schrik vrij en kwam op games door de poule heen. In de vervolgfase had hij een bye en daarna vloog Anton er uit tegen Ton Ringenier.
Elwin speelde bij de B een zeer sterk toernooi. In de poule won hij alle vier partijen. Hij kwam vervolgens bij de laatste 16. Daar speelde hij goed tegen Werf Thomas. Hij won met 3-1. Bij de laatste 8 kwam hij een bekende jeugdspeler tegen: Mick de Vette. Mick is een lastige speler, maar Elwin speelde taktisch goed en won met 3-0. In de halve finale speelde hij tegen de zeer ervaren Frank Hollak. Het werd een spannende wedstrijd waar Elwin de 1e game won. Vervolgens won Frank de tweede en derde game. De vierde game sleepte Elwin er nog uit. Maar de ervaring van Frank gaf de doorslag. Toch een prachtige derde plaats voor Elwin die als enige jeugdspeler de laatste vier haalde.