Plankentoernooi 2014

Op 27 juni j.l. vond het allerleukste toernooi van heel het jaar weer plaats; het plankentoernooi. Na het originele verkeersbord van Kevin vorig jaar waren er nu meer verkeersborden in de zaal te vinden. Pannen, klepperdingen, gitaren, shampooflessen, hamers, haarborstels, rackets, onderzetters, Shirley’s van Dennis, gedenkborden, zelfgemaakte rare dingen en ook de snijplanken waren weer goed vertegenwoordigd. Met dertig deelnemers gingen we van start. Iedereen was natuurlijk weer ontzettend fanatiek, want ja wie wil er nou niet winnen. De prijzen waren dan ook om U tegen te zeggen. Heerlijke chocolademedailles lagen er klaar voor onze winnaars.
Nadat de zes poules gespeeld waren gingen de beste twee uit iedere poule door naar het hoofdtoernooi. De rest moest zich klaarmaken voor het verliezerstoernooi, niet getreurd, want ook voor de beste uit dit toernooi lag er een heerlijke medaille klaar.
Ook dit jaar werd er veel gesaboteerd. Zo stak Dennis van Maren de zak afbakbroodjes die Kevin meegenomen had lek net voordat hij tegen hem moest spelen. Deze zak afbakbroodjes won echter wel de originaliteitsprijs van dit jaar en dus mocht Kevin deze prijs, drie rolletjes zwart-witjes, weer in ontvangst nemen.
Het saboteren mocht echter niet baten en Dennis vloog er voor de finale uit. Al won hij nog wel van Kevin. God straft bijna onmiddellijk.
In de troostfinale was het Mitch die aan het langste eind trok. Hij won van Alex Oppeneer, die het met zijn onkruidverdelger, Mitch nog erg lastig maakte.
In het hoofdtoernooi waren het Patrick en Hilair die het tegen elkaar opnamen in de finale. In de poule was het Hilair die met zijn pan Patrick (ver)sloeg. Met zijn gedenkbord sloeg Patrick in de finale Hilair echter het graf in.
Zo kwam er een einde aan dit geweldige toernooi en deelden de lieftallige Renkse en Debbie de prijzen aan de grote winnaars uit.

Na afloop gingen alle prijswinnaars gewillig met een big smile op de foto.

Iedereen leek erg blij te zijn met zijn medaille, al zagen we deze vier weken later nog in de sporttas van Hilair zitten. Natuurlijk is het ook wel weer begrijpelijk dat je deze wilt bewaren en graag met je meeneemt om deze aan iedereen te laten zien.
Wij hopen dat iedereen er volgend jaar weer bij is en we er weer een groot succes van gaan maken.

Groetjes,
Renske en Debbie

P.S. Na klachten uit de buurt over het geluid dat de pan van Egon maakte moeten wij helaas mededelen dat wij per direct geen meegebrachte spullen van Egon meer kunnen toestaan.