UBT-bekerfinales 2015 sfeervol avondje

van onze speciale correspondent JK

Op donderdag 9 april j.l. waren de finales van het bekertoernooi, waarvoor Salamanders zich weer een uitstekend gastheer toonde. Het werd een boeiende avond, voor de spelers en de vele belangstellenden.

Twee uitslagen waren min of meer afgetekend, twee andere finales werden pas in de laatste set beslist. Salamanders kon drie bekers in de prijzenkast bijplaatsen.

In de Ereklasse was SVGT1, ondanks de grote supporterssteun, niet opgewassen tegen TVZ1 dat met 6-1 de titel prolongeerde.

Het meest bezienswaardige spektakel speelde zich af in de Overgangsklasse waarin SALM2 vooral door een boven zichzelf uitstijgende Ditty Schipper, SDU2 met 5-2 aan het kortste eind liet trekken.

SDU en SALM stonden ook in de Eerste klasse tegenover elkaar. Het ging echt op het scherpst van de snede en na 4-4 haalde Rob ter Horst voor SALM3 de winst binnen.

Even bloedstollend was de strijd tussen SEL2 en SALM4. Na 3-3 en 4-4 was het Kevin Turk die ervoor zorgde dat de beker naar Wassenaar ging.

De Derde klasse gaf een echte derby te zien tussen het vijfde en zesde team van SALM; een serieuze broeder- / zusterstrijd werd het niet: SALM6 liet met 9-0 zien wie hier de beste was.