UBT nieuwsbrief

UBT             nieuwsbrief

 

 

 

 

Beste lezers,

Tijd om even bij te praten. Want er is veel gebeurd na de jaarwisseling. Onmiddellijk daarna zelfs, zoals FRM moest ervaren. Op sportief gebied werden de bekerfinalisten bekend en streden twee UBT-teams om de nationale titel. Een dag daarna was weer het TVZ-koppeltoernooi en van al die evenementen lees je hieronder hoe het was. En natuurlijk staat al in je agenda dat de UBT-kampioenschappen naderen; alle details daarover staan ook in deze nieuwsbrief.

 

 

FRM vindt na brand onderdak bij Salamanders

In de oudejaarsnacht is de zaal van FRM aan de Rijswijkse P. van Vlietlaan in vlammen opgegaan. Henk Hoitingh maakte de foto hiernaast, waarop de restanten zichtbaar zijn. Met de zaal zijn ook de tafels en andere spullen verloren gegaan. Eenmaal van de ergste schrik bekomen zocht de zwaar getroffen club naar een oplossing, ondervond daarbij de solidariteit in onze tafeltennissamenleving en kreeg onderdak bij Salamanders. Daar speelt FRM dus nu zijn thuiswedstrijden, het andere verschil met vorig jaar is de speelavond die is verplaatst naar donderdag en hat aanvangsuur: 20.15 uur.

 

 

Goed verlopen TVZ-koppeltoernooi

TVZ kan terugkijken op een goed toernooi, gehouden op zondag 10 januari. Met in totaal 22 koppels was het goed bezet en om een vlot verloop te garanderen moesten zelfs enkele late inschrijvers worden teleurgesteld. Hieronder een verslag, van de hand van Bas Mullekes.

 

Zondag 10 januari waren we weer vroeg present in het TVZhome in het Zuiderpark voor het jaarlijkse TVZ-koppeltoernooi. Zaterdagmiddag hadden we de grote zaal al ingeruimd, de kleine zaal moest op zondagochtend, erg vroeg, namelijk 7.30 uur gebeuren. Andere gebruikers van de zaal hielden er zaterdagavond een nieuwjaarsreceptie, vandaar. Dat werd dus een lange dag! Om 9 uur kwamen de eerste deelnemers binnen en iedereen was mooi op tijd. Dat had er vast mee te maken dat we wat later dan gewoonlijk begonnen. Dit jaar was de toernooileiding niet in handen van onze voorzitter Peter Melet, daar hij ervoor gekozen had om op 30 december zich een nieuwe knie te laten aanmeten! Onze tweede wedstrijdsecretaris Frans Zuidwijk had de leiding met hulp van Paul v.d. Bol. Nadat Patrick Hansen iedereen welkom had geheten en de indeling bekend had gemaakt ging het toernooi van start. Frans is de man van de strakke schema’s, dat hield in dat we enkele te late inschrijvers moesten teleurstellen maar het toernooi liep gesmeerd en we waren mooi op tijd klaar. Er werd weer ‘op het scherpst van de snede’ gespeeld. Erg leuk was dat we in de derde klasse ook een zeskamp hadden. Hier zagen we ook twee nieuwe teams, die leuk meespeelden en ook nog eens gezellig waren, volgend jaar zien we ze graag terug! Nadat alle wedstrijden waren gespeeld volgde de beroemde en beruchte TVZ-prijsuitreiking en ondanks dat we onze Peter toch wel een beetje misten was het weer een dolle boel. De bar was weer in de vertrouwde handen van Tamara Prins, waar we haar erg dankbaar voor zijn. Leo v.d. Laar had weer gezorgd voor de broodjes e.d. en niet te vergeten de schitterende prijzen. Het was weer een geslaagde dag en de nabespreking nam ook nog enige tijd in beslag en zo bleef het nog lang rumoerig in het TVZhome!

In de Eerste/Tweede klasse en in de Derde klasse werd een zeskamp gespeeld. De Ere-/Overgangsklasse telde 10 koppels die eerst werden verdeeld over twee poules, waarvan de nummers 1 en 2 doorgingen naar de kruisfinales. Daarna volgde de strijd om de prijzen. De resultaten:

Ere-/Overgangsklasse A1. Patrick Hansen/Joop Hansen A2. Rob Devilee/Michel Velgersdijk B1. Tim Bellekom/Thomas Beuman B2. Michel Salome/Danny Kok Na de (kruis-)finales: 1. Patrick Hansen/Joop Hansen 2. Tim Bellekom/Thomas Beuman 3. Rob Devilee/Michel Velgersdijk Eerste/Tweede klasse 1. Niels Ruiterman/Augusto Ramirez 2. Marco Jager/Osama Eldawy 3. Kevin Turk/Richard Deighton Derde klasse 1. Jacques Broodman/Paul Veldhuis 2. Maarten Verpoort/Louis Groenendijk 3. Fabian Harrevelt/Leo Noordijk

 

 

 

TVZ en Salamanders dik tevreden na NK Bedrijfstafeltennis Op zaterdag 9 januari was het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Bedrijfstafeltennis. Evenals vorig jaar was het Tilburgse Hyperion de organisator en koos weer voor de accommodatie van TTV Irene. Onze vertegenwoordigers TVZ en Salamanders hebben zich daar, op dat hoge niveau, kranig geweerd. Met een zevende en negende plaats kunnen ze tevreden zijn. De Wateringers deden trouwens mee omdat het oorspronkelijk uitgenodigde SVGT wegens personele problemen geen team op de been kon brengen. Het was een echt nationaal evenement want de 14 deelnemende teams kwamen uit Groningen, Assen, Nijmegen, Arnhem, Alkmaar, Eindhoven, Tilburg en Den Haag. Hoe ‘onze jongens’ zelf die dag hebben beleefd, lees je hieronder; de eerste impressie is van TVZ’er Patrick Hansen, daarna volgt die van Salamander John Klappers. Beiden bedankt daarvoor. Op zaterdag 9 januari was het weer zover: Nico van Houten, Fred Hoogendoorn, Michel Salome (als invaller) en Patrick Hansen gingen weer gezellig naar het NK. Het NK werd voor de tweede keer georganiseerd door Hyperion uit Tilburg. TVZ en Salamanders vertegenwoordigden dit jaar de afdeling UBT Den Haag. Salamanders mocht meedoen omdat SVGT had afgezegd. Om 07.30 uur zijn wij vertrokken om op tijd bij het toernooi aanwezig te zijn. Om 9.00 uur begonnen de poulewedstrijden, er waren twee poules van 5 teams en één van 4 teams. Wij zaten in de poule van 5 en werden 2e in de poule na veel leuke en spannende wedstrijden. Hierdoor kwamen wij in de winnaarsronde voor plek 1 t/m 8. Salamanders zat in de poule van 4 en werden 3e waardoor ze net niet de winnaarsronde haalden. Zij streden dus om de plekken 9 t/m 14. Na vele jaren zaten wij weer een keer bij de winnaars. De wedstrijd voor plek 1 t/m 4 verloren wij. Daarna verloren wij ook de wedstrijd voor plek 5 t/m 8 maar de laatste wedstrijd voor plek 7 en 8 wonnen wij wel waardoor we uiteindelijk als 7e eindigden. Dank aan onze invaller Michel Salome. De finale ging tussen TTV Hyperion en TTV Renate. TTV Hyperion werd de winnaar van het NK 2016. Salamander heeft het zeer goed gedaan in de verliezersronde. Zij hadden al hun wedstrijden gewonnen waardoor ze 9e zijn geworden. Al met al een zeer geslaagd, gezellig, goed georganiseerd en sterk bezet toernooi. Na afloop zijn we gezellig wat gaan eten in Tilburg en waren om 23:45 uur thuis. Graag wil ik gelijk even de volgende supporters bedanken: Angela Hansen, Joop en Toos Hansen, Veerle van Houten en Julia, Ron en Marianne de Wolf, Piet en Els Roodenrijs en dochter en schoonzoon van Fred. Bedankt dat jullie er waren.

Aangezien SVGT op het laatste moment geen team samengesteld kon krijgen, werd ons eerste UBT-team gevraagd om hen te vervangen. Van deze uitnodiging werd gretig gebruikgemaakt. Mitch en Dylan Wittenberg, Rob Joosten en John Klappers gingen, vergezeld door Peggy van Zundert, op naar Tilburg. De afdeling Den Haag werd mede vertegenwoordigd door kampioen TVZ. Onder de toeschouwers waren Ron de Wolf, voorzitter van de UBT en Piet Roodenrijs ook van de partij. Zo was er toch nog fysiek een vertegenwoordiger van SVGT bij. Na 5-0 verlies tegen de Paasberg uit Arnhem, een 4-1 overwinning (2 x John en 2 x Dylan) op SPX uit Assen en een 5-0 verlies tegen WETAC uit Eindhoven, was een derde plaats in de poule een feit. Een 9e plaats was nog maar het hoogst haalbare. John en Mitch pakten ieder een overwinning in spannende partijen en Rob behaalde verrassend het laatste noodzakelijke punt tegen de Hoogte uit Groningen. Vervolgens werd DVS uit Nijmegen verslagen met 3-0. Mitch, Rob en Dylan zetten de Nijmegenaren resoluut aan de kant, wat deze Arnhemmer wel op prijs kon stellen. Vervolgens werd om plaats 9 en 10 tegen Huissen-Zand gestreden waarbij Dylan en John de noodzakelijke punten binnenhaalden voor een 4-1 overwinning. De 9e plaats was een feit. TVZ behaalde de 7e plaats. Kampioen werd net zoals in de voorgaande twee sessies, Hyperion uit Tilburg na een mooie maar toch wat eenzijdige finale tegen Renate uit Eindhoven. Moe maar voldaan gingen we vervolgens naar ons hotel in Tilburg om daarbij de inwendige mens tegemoet te komen in een heerlijke Japanse ‘all you can eat’ sushibar. Volgegeten gingen we uiteindelijk weer terug naar ons hotel om daar nog even uit te buiken aan de bar. Rob nog een sigaartje buiten en de volgende dag weer naar huis. Het was een geslaagd weekend.

 

 

Zondag 13 maart: UBT-kampioenschappen

Je kijkt er al het hele seizoen naar uit, nu zijn ze echt aanstaande: de UBT-kampioenschappen. Ze zijn, zoals al op de website staat, op zondag 13 maart. En net als voorgaande jaren speelt het festijn zich af in de prima accommodatie van Salamanders. Inderdaad: accommodatie, want het is veel meer dan een aantal tafeltennistafels. Als je daar de hele dag bent, dan wil je ook een prettig verblijf, inclusief een goed voorziene bar. En die krijg je. Wat je ook krijgt, is een hele dag tafeltennis in twee toernooivormen. Want de kampioenschappen bestaan ook dit jaar uit een enkelspel- en een dubbelspeltoernooi. En niks knock-outsysteem waarbij je na een nederlaag naar huis kunt, we spelen in meerkampen zodat je lekker veel kunt tafeltennissen. Het leuke is dat je in het dubbeltoernooi ook met een partner van een andere vereniging kunt meedoen. Geen enkele reden dus om op die dag iets anders te doen.

Het is wel de bedoeling dat je even laat weten dat je meedoet, alleen aan het enkel of alleen aan het dubbel, maar vermoedelijk aan beide onderdelen. Dat inschrijven doe je het liefst via je wedstrijdsecretaris, maar individueel is geen probleem. Dan stuur je een mailtje naar Ymke Thomas, gj.thomas@planet.nl of yjg.thomas@gmail.com. Vermeld daarbij de klasse waarin je wilt spelen, dat is je competitieklasse, of hoger; in het dubbel is de hoogste klasse van één van beiden bepalend. Dat inschrijven kan tot uiterlijk 25 februari. En de inschrijfkosten, die zijn als je aan één onderdeel meedoet (het enkel of het dubbel) € 6,50 en dan neem je, na betaling in de speelzaal, ook nog een consumptiebon mee. Maar natuurlijk doe je aan beide toernooien mee, het enkel én het dubbel; dan geldt de totaalprijs van € 10,- en dan stop je twee van die bonnen in je zak. Stel het dus niet uit, anders zou je het nog vergeten. Je hebt nu toch je pc of tablet of wat voor apparaat dan ook aan, stuur nu meteen dat mailtje. Een gezellige en echte UBT-dag ligt in het verschiet.

 

 

Op naar de bekerfinales

De eerste volle week van januari was gereserveerd voor de halve finales van het bekertoernooi. Nog één potje winnen dus en je mag in de finale aantreden. Makkelijk gezegd, maar logischerwijs liep het voor de helft van het aantal halvefinalisten teleurstellend af. Zie hier de uitslagen.

Ereklasse Overgangsklasse Eerste klasse
TVZ1    – FRM2 7 – 2 SDU2   – VEW1 5 – 4 TVZ4   – WDK1 8 – 1
SVGT1 – EOB1 6 – 3 SVGT2 – SALM2 8 – 1 SALM4 – EOB2 7 – 2
Tweede klasse Derde klasse
FRM3   – EOB3 6 – 3 SALM7 – SVGT7 6 – 3
SALM5 – VEW3 5 – 4 TTVB6  – VVV5 1 – 5

En dan zien we dat het voor EOB wel erg tegenvallend afliep. Met alle drie teams die ze hebben stonden ze in die op één na laatste ronde, toen een score van honderd procent. Of het de gevolgen waren van een te uitbundige kerstvakantie, wie zal het weten, maar EOB ontbreekt op de finaleavond. Het enige team van WDK redde het ook niet, TVZ4 was met 8-1 te sterk. Het tweede TVZ-team dat won, was het vlaggenschip dat één van de twee FRM-teams uitschakelde; FRM3 lukte het wel. Van TTVB was alleen het zesde team nog actief, maar de Zoetermeerders moesten in VVV5 hun meerdere erkennen. Van VVV trouwens ook het enige team in de finale, wat ook geldt voor SDU2. Bijzonder is wel dat dit Zuiderparkteam ook vorig jaar in de finale stond. TVZ1 smaakt ook dat genoegen; en dan in de ereklasse, waar we zelfs een reprise zien van de finale van vorig jaar: TVZ1-SVGT1. In de top zijn de bewoners van de Wapserveenstraat trouwens sterk vertegenwoordigd, want ook het tweede haalde de eindstrijd. Eén club bleef nog onvermeld en dat is Salamanders. Tenslotte bewaar je het beste tot het laatst: in de vijf klassen komen de Wateringers met maar liefst drie teams achter de tafel. Erg goed!

 

En dus zijn dit de finalewedstrijden. Ze zijn in de zaal van Salamanders, op donderdag 31 maart. Succes allemaal!

Ereklasse TVZ1    – SVGT1
Overgangsklasse SDU2   – SVGT2
Eerste klasse TVZ4    – SALM3
Tweede klasse FRM3   – SALM5
Derde klasse SALM7 – VVV5

 

 

Na de competitie

Tuurlijk, het duurt nog een tijdje, maar voor sommigen is er na de hoofdmaaltijd nog een toetje. Dat kan zijn omdat je in de bekerfinales staat, omdat je door de eindstand in de competitie nog een promotie-degradatiewedstrijd moet of mag spelen of omdat je aan een zeskamp mag meedoen. De gegevens van de bekerfinales zijn dus al bekend: donderdag 31 maart in de zaal van Salamanders. In de week daarna, dus van 4 tot 8 april, zijn de promotie-degradatiewedstrijden en in de week van 11 april komen de zeskampen aan bod. Wanneer die laatste twee evenementen precies zijn, lees je dat op de website.

 

 

Algemene Ledenvergadering.

De Algemene Ledenvergadering is op woensdag 15 juni, in de zaal van SDU. Tegen die tijd gaan de stukken naar de verenigingen en verschijnen ze ook op de website www.ubt.nu.

 

 

Kijk voor het laatste nieuws op www.ubt.nu.