Verslag lasergamen 9 april

Afgelopen weekend kwamen er allemaal rookpluimen uit alle gaten en kieren van onze mooie speelzaal. Oh jee, staat de zaal in de brand? Welnee de jeugd van de Salamanders was aan het lasergamen en de organisatie had haar best gedaan om van de zaal een professionele lasergame arena te maken. Kosten nog moeite waren gespaard want de zaal stond vol met lasers, knipperlampen en rookmachines.

Dit was de eerste jeugd activiteit met een quotum op het aantal deelnemers. Onze jeugd meldde zich massaal aan en ook heel veel vriendjes en vriendinnetjes wilden ook allemaal heel graag komen. Bij 20 was de organisatie onverbiddelijk, het maximum aantal deelnemers was bereikt. Maar de organisatie moet nog een beetje oefenen op streng zijn want een paar oud leden wilden ook graag meedoen. En ook een paar extra vriendjes meldden zich op het laatste moment. Nou ja, 25 is ook bijna 20.

Alicia komt uit dekking.

Eerst moesten we natuurlijk de arena klaarzetten. We hadden al een hele maand lege bierkratjes verzameld (aan de senioren: nog bedankt voor het drinken). De moeder van Nick had nog allemaal lakens waar we schotten van konden maken (volgens Mark gingen de lasers door de lakens heen, maar wij denken dat dat gewoon een smoes was en dat hij gewoon te langzaam was met wegduiken) en die grote blauwe schotten waren natuurlijk helemaal goud.

Omdat de organisatie begrijpt dat de ouders natuurlijk helemaal niet weten wat lasergamen is zal ik het even uitleggen. We kregen allemaal een infrarood geweer in ons handen gedrukt. Met deze geweren kan je op andere mensen schieten. En als het schot raak was dan verloor de tegenpartij een leven op het pistool. Na 9 levens was je dood en moest je bij de bar opnieuw opladen.

Toen de andere kinderen binnen kwamen wisten ze niet at ze zagen. De zaal was een grote chaos met obstakels en overal knipperden lampen en lasers. Nadat de eerste kinderen een lasergeweer in hun handen gedrukt kregen begon het grote rondrennen. Iedereen schoot op elkaar en de lol kon niet op. Toen iedereen de zaal verkend had gingen we teams maken. Team rood tegen team blauw. 

David en Mark die een hinderlaag opgezet hebben.

Daarna gingen we over op een andere game mode: “capture the flag”. We hadden laser reagerende targets en elk team mocht hun vlag ergens verstoppen. Dit had team blauw zo goed gedaan dat we nog even serieus goed moesten zoeken om de vlag terug te vinden.

Daarna gingen we “paashaas” spelen. We bevestigen de targets op Brigitte en iedereen mocht op Bri schieten terwijl Bri keihard door de zaal moest rennen. Ook hebben we nog “protect the VIP” gedaan. Yannick was de VIP en moest een volle ronde door de zaal sluipen onder de bescherming van 4 commando’s. 6 Guerrilla’s moesten proberen om de VIP uit te schakelen. Er volgde daarna nog enige discussie over hoeveel hits er nou eigenlijk nodig waren om een VIP uit te schakelen.

Oh jee er is zoveel om over te vertellen, dat ik helemaal vergeet dat we ook nog allemaal lekkere snoepjes en chips hadden. Ook was er heel veel drinken, maar door al dat geren waren de salamanders extra dorstig, zodat we halverwege de avond op de reguliere voorraad moesten overschakelen.

Om half tien werden de jongste kinderen opgehaald. Toen bleek dat sommige van de ouders en oudere broers en zussen het ook erg leuk vonden om een rondje te lasergamen. Het verhaal gaat zelfs dat een moeder haar zoon beschoten heeft……..

De volgende dag gingen we de zaal opruimen. Als goedmakertje voor het neerzetten en opruimen was er maar natuurlijk maar 1 beloning mogelijk: PIZZA! De echte diehards hebben toen nog een hele zondag lekker lopen schieten, waarbij Lars scheidsrechter was. Aan het eind van de middag kwam toen helaas het moment dat we toch echt moesten afbreken.

Het was een superleuk weekend. Het was zelfs zo leuk dat we misschien volgend jaar weer gaan lasergamen. Maar dan gaat de organisatie wel heel steng zijn met de max 20 deelnemers hoor.

Stan had hier heel slim zijn geweer op “megablast” gezet, maar of hij snel genoeg was voor David?