Salamanders 9e op NK Tilburg 2016

Aangezien SVGT op het laatste moment geen team samengesteld kon krijgen, werd ons 1e UBT team gevraagd om hen te vervangen. We hadden namelijk nog recht op een deelname na het behaalde bekerkampioenschap in het seizoen 2013 -2014. Van deze uitnodiging werd gretig gebruik gemaakt. Mitch en Dylan Wittenberg, Rob Joosten en John Klappers gingen, vergezeld door Peggy van Zundert , op naar Tilburg.

De afdeling Den Haag werd mede vertegenwoordigd door kampioen TVZ.

Onder de toeschouwers waren Ron de Wolf, voorzitter van de UBT en Piet Roodenrijs ook van de partij. Zo was er toch nog fysiek een vertegenwoordiger van SVGT erbij.

 

Na 5-0 verlies tegen de Paasberg uit Arnhem, een 4-1 overwinning (2 x John en 2 x Dylan) op SPX uit Assen en een 5-0 verlies tegen WETAC uit Eindhoven, was een derde plaats in de poule een feit.

 

Een 9e plaats was nog maar het hoogst haalbare.

 

John en Mitch pakten ieder 1 overwinning in spannende partijen en Rob behaalde verrassend het laatste noodzakelijke punt tegen de Hoogte uit Groningen. Vervolgens werd DVS uit Nijmegen verslagen met 3-0. Mitch, Rob en Dylan zetten de Nijmegenaren resoluut aan de kant, wat deze Arnhemmer wel op prijs kon stellen. Vervolgens werd om plaats 9 en 10 tegen Huissen-Zand gestreden waarbij Dylan en John de noodzakelijke punten binnen haalden voor een 4-1 overwinning. De 9e plaats was een feit.

 

TVZ behaalde de 7e plaats, waarbij John nog wel een protest wilde indienen omdat Michel Salomé geen speler van TVZ is, maar trok dat weer snel in toen hij voor NSB’er werd uitgemaakt…….(grapje)

 

Kampioen werd, net zoals in de voorgaande twee sessies,  Hyperion uit Tilburg na een mooie maar toch wat eenzijdige finale tegen Renata uit Eindhoven.

 

Moe maar voldaan gingen we vervolgens naar ons hotel in Tilburg om daarbij de inwendige mens tegemoet te komen in een heerlijke Japanse “all you can eat” sushi bar. Volgegeten gingen we uiteindelijk weer terug naar ons hotel om daar nog even uit te buiken aan de bar. Rob nog een sigaartje buiten en de volgende dag weer naar huis.

 

Het was een geslaagd weekend.

 

 

John