Verslag van de jeugd kaartavond

Een kaartavond waarbij gezelligheid voorop staat. Puur op deze aankondiging toog de 13+ jeugd van de Salamanders naar onze tafeltennishal. Toen de jeugd binnen kwam stonden er een tafel met stoelen klaar. Uit de speakers schalde allemaal kaart gerelateerde muziek. Een liedje van Lady Gaga deed het vooral heel erg goed.

Eerst moesten de spelregels uitgelegd worden. Gelukkig bleek het allemaal erg op Yahtzee te lijken dus dat was erg makkelijk. Nadat we eerst met open kaarten even geoefend hadden begonnen we met de eerste ronde. We moesten allemaal nog erg onze draai vinden. De kleine straten en halfgevulde full houses vlogen ons om de oren. Gelukkig verbeterden we snel en uiteindelijk wist in een bloedstollende finale Lars van Mark te winnen.

In de tweede ronde waren we allemaal scherp. We kenden de regels en probeerden de anderen te slim af te zijn. De tactiek van Espen was om net zo te kaarten als hij tafeltennist. Zijn all-in opening bezorgde hem een mooie voorsprong. Zijn tweede all-in leek eerst nog overspint te worden door David en Justin. Gelukkig viel er als vijfde kaart nog een 2 waardoor hij met trips tweeën toch nog wist te winnen. Au dit deed pijn bij de anderen. Helaas werd zijn all-in tactiek de derde keer toch overspint. Misschien volgende keer toch ietsje voorzichtiger spelen?

Vooraf was bedacht door ons wiskunde knobbel dat wiskunde en kaarten heel goed samengingen. Op zich klopt dit wel maar emoties en stalen gezichten bleken toch moeilijk te bereken. Gelukkig was er elders in de ruimte nog een erg belangrijke taak uit te voeren…..

Hugo had ook nog een hoogtepuntje. Head to head tegen Frank dacht hij gewonnen te hebben. Helaas had Frank een splaakgeblek en bleek zijn “flut” een “flush” te zijn. Op de foto is te zijn hoe lichtvoetig dat door Hugo opgevat werd.

Met de hulp van Hugo z’n punten wist Frank de tweede ronde te winnen.

Gelukkig kwam Stan toen net uit de keuken terug met een hele grote piramide met bitterballen. Daar waren we wel aan toe!

De laatste ronde was bloedstollend. De kaarten kenden geen geheimen meer voor ons en alle trucjes werden uit de kast gehaald. Als een ware kampioen wist Justin de avond te winnen. Wat een Held!

Het was een supergezellige kaartavond die zeker nog een keertje herhaald moet worden!