Verslag van SJOELEN MET KOEKJES

Nu wisten we al dat de jeugd van de Salamaners erg bedreven is met witte balletjes. Maar de grote vraag die ons al heel lang op de lippen lag was; is onze jeugd ook bedreven met ronde schijfjes? En omdat gewoon sjoelen saai is gingen we sjoelen met koekjes.

Toen onze jeugd eenmaal binnen was hebben we eerst de beginselen van het sjoelen opgehaald met gewone sjoelstenen. Basisslagen als de dubbeltik en de effect sjoel probeerden we te oefenen. Echter lagen de pakken met koekjes open en bloot naast de sjoelbak, dus liet de organisatie zich heel snel overhalen om van sjoelschijven op koekjes over te stappen. Speciaal voor Luuk hadden we extra veel chocolade koekjes ingekocht, want daar schijnt Luuk naar eigen zeggen heeeeel veel van te houden.

Ja, met welke koekjes zullen we nou eens beginnen? Voor de kinderen was het duidelijk, er was maar één favoriet: de oreo koekjes. Deze waren ook echt in no-time op. Volgende keer dus meer oreo’s inslaan.

Toen we de chocolade koekjes probeerden, liepen we tegen een probleem op. Ondanks dat de organisatie in de supermarkt met een liniaal koekjes heeft lopen opmeten bleken de chocolade koekjes net een millimeter te groot te zijn. Gelukkig konden we ze vrij makkelijk in tweeën breken. Maar krijg je nou ook halve punten als je een half koekje in een vakje sjoelt?

Op het eind hebben we het omgedraaid. De kinderen moesten met hun mond de sjoelkoekjes proberen op te vangen. Luuk en Jayden wilden wel graag als vrijwilliger optreden en onder het toeziend oog van Gaby sjoelde Maas zo een koekje achter de tanden van Jayden en Luuk.

Toen de ouders kwamen om de kinderen op te halen mochten ze ook een koekje pakken, zodat ze een idee hadden hoe lekker we hebben lopen smullen. Het sjoelen was zo leuk dat we denken dat we het nog een keertje gaan herhalen. Maar dan wel met meer oreo’s en kleinere chocolade koekjes………